Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO: Guardiola: Prosinečki bi mogao da me naslijedi u Barceloni

Trener Barcelone Pep Guardiola izjavio je danas da ne bi imao ništa protiv da ga Robert Prosinečki jednog dana naslijedi na klupi aktuelnog šampiona Evrope.

Prosinečki je bio fantastičan fudbaler, uživao sam igrajući sa njim, a  uvjeren sam da će veoma brzo postati i jedan od najboljih trenera Evrope. On je moj prijatelj, znam da je nedavno u Crvenoj zvezdi započeo trenersku karijeru i ne bih imao ništa protiv da baš on poslije mene dođe na Camp Nou. To bi zaista bilo sjajno“, izjavio je Guardiola Tanjugu nekoliko sati uoči prijateljskog meča sa Hajdukom u Splitu.

On je na pitanje izvještača Tanjuga da li bi mogao da „preko veze“ preporuči Prosinečkog predsjedniku Barcelone Sandru Roselu rekao:

“Na žalost, nemam tu moć. Prosinečki će morati svojim radom da se izbori za poziv. Ali, ja vjerujem da je to moguće“.

Guardiola je odgovarajući na mnogobrojna pitanja rekao i da u transferu Cesca Fabregasa još nema ništa novo, kao i da ne planira da postane selektor Katara.

Takođe, nije se složio sa konstatacijom da je on trenutno najbolji trener na svijetu.

Najbolji trener na svijetu je Ser Alex Ferguson. To što je moja Barcelona šampion Evrope ne znači da sam i ja najbolji trener. Ferguson je neponovljiv, više od 25 godina vodi isti klub, stvorio je mnoge trofejne generacije i osvojio bukvalno sve. Bilo bi fantastično da i ja uradim nešto slično“ zaključio je Guardiola.

Tanjug/Informer.ba