Izdvojeno Nogomet Sport Video

VIDEO/ Huligani Hrvate gađali i molotovljevim koktelom, pretučeno i dvoje djece

Pravi pakao proživjeli su hrvatski navijači jučer u Grčkoj gdje je Hrvatska doživjela težak poraz u kvalifikacijama za EURO 2012. Već tokom dana zabilježeno je nekoliko fizičkih napada na Hrvate, a pri dolasku na stadion Karaiskaki kamenovan je i jedan autobus.

Nemile scene nastavile su se i nakon što je utakmica počela. Naime, grčki huligani svim su se silama htjeli probiti do ‘boksa’ u kojem su bili smješteni hrvatski navijači, piše jutarnji.hr.

Navodno ‘pojačani‘ kolegama iz Srbije, domaći izgrednici gađali su ‘kockasti‘ sektor kamenjem, bakljama, topovskim udarima, čak i – molotovljevim koktelom, što se jasno može vidjeti na snimci. Zahvaljujući nepreciznosti pomahnitalog huligana koktel je završio u zaštitnoj ogradi, umjesto među hrvatskim navijačima pa može reći da samo pukom srećom sinoć niko nije poginuo.

Kako navodi Jutarnji.hr, obračun na tribinama policija je ispočetka nezainteresirano promatrala, a reagirala je tak kada je ‘vrag odnio šalu’.

Nažalost, jedan hrvatski navijač ipak je zadobio težu ozljedu. Naime, eksplozija topovskog udara odnijela je dio prsta nesretnom navijaču . Također, glasnogovornik HNS-a Davor Gavran rekao je kako je na stadionu pretučeno i dvoje djece (10) s hrvatskim obilježjima.

 

Informer.ba