Izdvojeno Nogomet Sport Video

VIDEO/ Ivica Osim o reprezentacijama BiH i Hrvatske

Jedan od najvećih nogometnih autoriteta na području bivše Jugoslavije, Ivica Osim u intervjuu za Novu TV, prokomentirao je šanse naše i komšisjke reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012.

Hrvati sigurno sebe vide kao favorite u Istanbulu i treba imati osnove za takve stvari. A ja mislim da Hrvatska ima osnovu za to jer ima puno iskustva, ima dobru momčad koja se ne boji igre i što je veći izazov to ona sve bolje igra. Mislim da je sada izazov pravi i obično nakon velikih kritika i razočaranja, dođu malo bolji dani, a to Hrvatska može.

A koji je Osimov najdraži igrač u hrvatskoj reprezentaciji?

Ne volim pričati o pojedincima jer je reprezentacija ipak nešto drugo. Modrić je možda jedan od igrača od kojih se i previše očekuje, a dečko to ne može ni psihički ni fizički podnijeti, ne može stalno ponavljati dobre igre.”

Osim u Hrvatskoj i Turskoj, nogometna euforija je i u susjednoj Bosni i Hercegovini. Nakon dvije godine, Portugal ponovno dolazi u play-offu, vjerujete li da BIH ovoga puta ima veće šanse?

Oni su ‘natankali’ puno samopouzdanja poslije utakmice s Francuskom gdje su odigrali možda jednu od najboljih utakmica i najvažniju do sada. Kad to čovjek pogleda i vrati se malo unazad, ne vidim nikakvog razloga zašto to ne bi bilo recimo i protiv Portugala”, iskreno nam je kazao Osim te se potom kratko osvrnuo na Dinamo i njegov ovosezonski nastup u Ligi prvaka.

“Moramo biti malo pošteniji i objektivni prema sebi. Trebamo se zapitati ima li ovaj Dinamo igrački potencijal da igra na tom nivou. Jer nije ovo slučajno. Oni su svake godine tu negdje i onda ispadneš od nekog za kojeg mi kažemo da je Bogu iza nogu,” prilično realno zaključio je 69-godišnji Osim, koji je u trenerskoj karijeri bivši trener Željezničara, Sturma, Panathinaikosa i Partizana te izbornik Japana i Jugoslavije“.

 

Gol/Informer.ba