Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO/ Lulić: Zaslužili smo trijumf; Pjanić: Nesretan poraz

Rimski derbi između Lazija i Rome, 168. po redu, u kojem su prvi put u njegovoj istoriji na suprotnim stranama bila i dvojica bh. reprezentativaca okončan je trijumfom nebesko-plavih.

Senad Lulić bio je uspješniji od Miralema Pjanića, iako je na terenu proveo samo drugih 45 minuta, a uz to je Pjanić upisao i aistenciju. Ipak, to nije pomoglo Romi, koja je doživjela poraz. Da stvar bude gora Vučica je gol primila u posljednjim sekundama sudijske nadoknade.

“Nesretno smo poraženi. Zaslužili smo bar bod. Ali, šta se može. Što prije moramo zaboraviti ovu nesreću i okrenuti se novim izazovima. Šteta je što smo upropastili odličnu situaciju koju smo imali“, rekao je Pjanić za italijanske medije, koji je u petoj minuti asistirao Osvaldu za vodstvo Rome.

Sa druge strane Lulić je na teren ušao na početku drugog poluvremena. Zamijenio je Radua i pokazao je da je mnogo bolje rješenje na ovoj poziciji.

“Bili smo mnogo bolji i zaslužili smo trijumf. Pogađali smo prečke, stative i bilo je samo vrijeme kada ćemo zatresti mrežu Rome. Dogodilo se to u najljepšem mogućem trenutku za nas, a najgorem za protivnika. Ovaj trijumf mnogo će nam značiti za samopouzdanje u nastavku prvenstva”, izjavio je Lulić, prenosi SCsport.


szólj hozzá: LAZ – ROM 2-1

Informer.ba