Izdvojeno Nogomet Sport Video

VIDEO/ Milan sa visokih 4-0 deklasirao Arsenal

Milan je večeras na San Siru deklasirao Arsenal sa visokih 4:0, te tako najavio ozbiljnu kandidaturu za tron Lige prvak, piše Sportin.

Fudbaleri Milana praktički su obezbijdili put u četvrtfinale Lige prvaka, s obzirom da su večeras na svom San Siru sa visokih 4:0 savladali Arsenal. Strijelci za rossonere bili su Boateng, u dva navrata Robinho te Zlatan ibrahimović.

Od lepršave igre Arsenala, koja zna produktovati brojnim prilikama, večeras nije bilo niša. Topnici predvođeni Arsene Wengerom bili su nemoćni i totalno indisponirani pred Milanom, koji je večeras najavio kandidaturu za tron najelitnijeg takmičenja u Europi.

Uvod u Milanovo veče bio je u 4. minuti susreta, kada je Sedorf pogodio vanjski dio mreže. Već nakon 15 minuta igre, Milan je imao gol prednosti. Nocherino je sjajno proigrao Kevina Princea Boatenga, koji loptu najprije prima na grudi, a potom je na velemajstorski način zakucava pod prečku Szczesneya, 1:0.

Domaći nisu posustajali, pa su u 21. minuti susreta imali veoma dobru priliku. Nocherino se našao u poziciji za šut sa ruba šesnaesterca, potom je bombastično šutirao, ali lopta odlazi malo preko gola.

Nešto više od pola sata igre bilo je potrebno Milanu da udvostruči vodstvo. Preciznije, igrala s 37. minuta susreta kada je Robinho povisio prednost. Ibra je sjajno probio po lijevoj strani, a potop pronašao Robinha, koji glavom šalje loptu u mrežu, 2:0.

Do kraja poluvremena Milan je imao još jednu sjajnu priliku. Ibrahimović je sjajno proigrao Boatenga, ali je ovaj promašio stoprocentnu priliku.

U nastavku utakmice ponovo smo na terenu gledali samo jedan tim. Milan  je dominirao i stvarao prilike , te do kraja susreta još dva puta pogodio mrežu Szczesneya.

Najprije je u 49. minuti susreta Robinho povisio na 3:0, ponovo na asistenciju Zlatana Ibrahimovića. Tačku na “i” stavio je sjajni Šveđanin pogotkom sa bijele tačke u 79. minuti susreta. Topnici su praktično pali bez ispaljenog metka, a revanš u Londonu će biti samo formalnost.

Informer.ba