Izdvojeno Ostali sportovi Sport

VIDEO/ Nakon meča s Kličkom: Chisora se potukao s Hayeom i zaprijetio da će ga upucati

Na press-konferenciji nakon dvoboja za naslov svjetskog bokserskog prvaka u teškoj kategoriji između Ukrajinca Vitalija Klička i Britanca Derecka Chisore došlo je do fizičkog obračuna.

Glavni su protagnosti bili Chisora i David Haye, bivši svjetski prvak prema WBA verziji, koji je radio za jednu televiziju i ometao je konferenciju ubacivanjem u riječ Chisori, pokušavši si izmamiti dvoboj protiv Vitalija Klička.

Ljutit što mu Haye otima svu pažnju, Chisora je “bocnuo” sunarodnjaka pitanjem: “Kako ti je palac?”

Bila je to jasna aluzija na Hayeove isprike nakon poraza u dvoboju protiv Vladimira Klička u meču za naslov svjetskog prvaka prema verzijama WBA, IBF i WBO koja je održana u srpnju prošle godine. Verbalno prepucavanje se nastavilo, a Chisora je potom s mikrofonom u ruci krenuo prema Hayeu koji je stajao među novinarima i fotoreporterima i došlo je do fizičkog okršaja.

Haye je zamahnuo prema Chisori držeći bocu u ruci, ali ga je promašio, pa je u metežu koji je izbio najgore prošao njegov trener Adam Booth koji je zaradio posjekotinu na čelu.

” Kunem ti se Bogom, upucat ću te, David Haye. Posjekao me bocom “- vikao je bijesni Chisora.

Vladimir Kličko snimljen je kako se ironično smijao za vrijeme farse između ponajboljih britanskih boksera, a kasnije je za BBC rekao:

” Potpuno sam razočaran. Ovo je otišlo malo predaleko. Bokserski sport ne bi smio biti ovakav.”

Otočki mediji pišu kako će Disciplinski odbor Britanskog boksačkog saveza oštro kazniti i Chisoru i Hayea, a raspon kazni kreće se od novčanih do oduzimanja dozvola, piše 24sata.hr.

 

Informer.ba