Izdvojeno Nogomet Sport Video

VIDEO/ Napolitanci pred vratima raja, Chelsea pred stubom srama

Prva zvanična utakmica između Napolija i Chelsea pripala je italijanskoj momčadi koja je na prepunom Sao Paolu po kišnom vremenu ostvarila trijumf od 3:1. Riječ je o prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a Napolitanci nakon večerašnje utakmice sa solidnom zalihom i velikim samopuzdanjem idu na Stamford Bridge po svemu viđenom ranjemom Chelseu.

No, vratimo se večerašnjem dvoboju. Poslije dvije izuzetne prilike koje je u nepovrat posalo Urugvajac Edison Cavani uslijedila je kazna preko Mate u 27. minuti. Domaćima nakon primljenog pogodka lađe nisu potunule. Naprotiv domača momčad je krenula odlučnije prema golu Cecha, a takav pristup im se obilato isplatio u finišu prvog dijela. Najprije je na 1:1 izjednačio Lavezzi u 38. minuti, a u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela za promašaje se iskupio i Cavani. Uslijedilo je veliko slavlje frenetičnih domaćih navijača, dok je grogirani Chelsea predah potražio u svlačionicama.

Ni u nastavku Villas Boasova momčad nije zaigrala mnogo bolje. U 65. minuti Lavezzi matira Cecha i obezbjeđuje svojoj momčadi pobjedu i dva gola viška pred uzvrat u Londonu. Do kraja susreta domaći su imali još nekoliko izglednih prilika. Najbolju u 81. minuti kada je Maggijev udarac izblokiran na gol crti.

Poslije 90. minuta evidentno je kako su Italijani bez previše respekta ušli u večerašnji susret. To im se isplatilo, a očito je kako se tim Romana Abramoviča nalazi u velikoj krizi.


szólj hozzá: Napoli vs Chelsea 0:1 Mata


szólj hozzá: Napoli vs Chelsea 1:1 Lavezzi


szólj hozzá: Napoli 2-1 Chelsea


szólj hozzá: Napoli vs Chelsea 3:1 Lavezzi

SCsport/Informer.ba