Rukomet Sport Udarno

VIDEO/ Navijači Maribora skandirali ”Nož, žica, Srebernica”

Igrači rukometnog kluba Gradačac igrali su proteklog vikenda utakmicu Chelleng kupa u kojoj su poraženi od domaćeg Maribora sa 30:22. Međutim, rezultat su zasjenili „navijači“ Maribora koji su uzvikivali „nož, žica, Srebernica“, piše Federalna.

“Bilo je dobacivanja i psovki koji su karakteristični za svaku utakmicu, ali u 4. minuti sa tribine gdje su bili smješteni domaći navijači začulo se “nož, žica, Srebrenica”. Odmah sam reagovao kod delegata, koji je potom upozorio navijače da će biti izbačeni iz dvorane ukoliko takvo skandiranje ponove”, kaže službeni predstavnik RK Gradačac Mirza Taletović.

Igrači rukometnog kluba Gradačac igrali su proteklog vikenda utakmicu Chelleng kupa u kojoj su poraženi od domaćeg Maribora sa 30:22. Međutim, rezultat su zasjenili „navijači“ Maribora koji su uzvikivali „nož, žica, Srebernica“.

U ekipi Gradačca igra Rašid Osmanović koji je rodom iz Srebernice i koji je u genocidu ostao bez svojih najmilijih. Direktor RK Maribor, Andrej Bauman, ogradio se od ponašanja ljudi na tribinama rekavši da ga to ne raduje, te da će se klub pozabaviti ovim pitanjem.

Revanš meč osmine finala Chelleng kupa se igra 18. februara, a najavljene su pojačane mjere sigurnosti.

Informer.ba