Izdvojeno Ostali sportovi Sport

VIDEO: Neviđena zvijer! Ovo je najjači čovjek na svijetu?

Srbin Rade Savić je na Svjetskom prvenstvu u dizanju tegova iz bencha pokazao neviđenu dominaciju! Osvojio je dvije zlatne medalje i postavio novi svjetski rekord, čime je s 340 podignutih kilograma službeno postao najjači čovjek na svijetu.

Savić je u srijedu u Irskoj s punom opremom podigao teret od 340 kilograma u disciplini RAW bench press u kategoriji dizača iznad 140 kilograma, te tako osvojio prvo mjesto.

Težina koju je podigao bila je samo kilogram manja od trenutnog svjetskog rekorda, ali ljudi koji ga prate uvjereni su da će već na sljedećem takmičenju postaviti novi rekord jer na treninzima bez problema podiže 360 kilograma.

Najjači čovjek na svijetu nema pravu konkurenciju u svojoj disciplini, primjerice, drugoplasirani na Svjetskom prvenstvu dizao je čak 15 kilograma manje od njega. Zanimljivo je da su mu tek 24 godine i da su najbolje godine tek pred njim, pa tako i novi veliki rezultati.

A da mu trenutno nema ravnog, Savić je potvrdio četiri dana ranije, kada je u kategoriji dizača iznad 140 kilograma, ali bez opreme podigao 260 kilograma, te tako stari svjetski rekord popravio za čak 35 kilograma.

Sportski.net/Informer.ba