Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO: Nevjerovatna simulacija Spahića za crveni karton Adurizu

U  pobjedi Seville nad Valencijom, dobru partiju za ekipu Seville ponovo je pružio kapiten naše reprezentacije, Emir Spahić.­­

Spahić je u 70. minuti zaradio i žuti karton, ali se upravo tada dogodio i jedan od najzanimljivjijih detalja utakmice, kada je Aduriz zbog Spahićeve i donekle Navarove simulacije dobio crveni karton.

Naime, nakon sto se poriječkao sa Adurizom, Spahić je sa namjerom da ga dodatno isprovocira, igraču Valencije stao na kopačku, a ovaj mu je uzvratio na isti način, ali malo jače nego je to predhodno uradio Spahić.

Spahić je potom kao pokošen pao na teren držeći se za nogu, a usput mu je stigao i opsovati nesto na našem. Spahićevom simuliranju pridružio se i Navaro koji je bio u neposrednoj blizini koji je počeo skakati i mahati u pravcu sudije dok je zbunjeni Aduriz sve samo mirno posmatrao te na kraju dobio crveni karton.

Iako će neki reći kako je ovo nesportski potez od strane Spahića, mora se reći kako se ovakve stvari u fudbalu često dešavaju i sve je to sastavni dio igre, a kapiten naše reprezentacije još jednom je pokazao svoju lukavost i snalažljivost, dok je Aduriz naučio lekciju fudbalskog simuliranja na bosanski način, piše Sportin.

VIDEO: Source.ba/Informer.ba