Izdvojeno Nogomet Sport Video

VIDEO/ Noćna mora zvana ”Barca” se nastavlja: Real Madrid – Barcelona 1:2

Vjerovatno najveći fudbalski derbi na svijetu, između Real Madrida i Barcelone,  poznatiji kao El Clasico večeras je u okviru Kupa Kralja odigran na Santiago Bernabeu stadionu, piše SCsport

Real Madrid – Barcelona 1:2

Real je posljednju pobjedu nad Barcelonom ostvario upravo u finalu ovog takmičenja prošle sezone, no Barcelona im se revanširala izbacivši ih iz Lige prvaka i osvojenom titulom. Ove godine, Real bježi Barceloni na ligaškoj tablici, a ostali su im dužni i poraz iz prvog ovosezonskog derbija – gdje je Barca slavila sa 3:1.

Scenarij nalik posljednjim El Clasicu se počeo dešavati u 11. minuti, kada na odlično proigravanje Benzeme, C. Ronaldo prodire u šesnaesterac Blaugrane, i matira rezervnog golmana Barcelone, Pinta. Rezultat je 1:0, a Bernabeu je ”prokuhao”. Minimalna prednost Reala je ostala do kraja prvog dijela meča.

Četiri minute nakon početka drugog poluvremena, Barcelona je izborila sedmi korner. Najbolji playmaker najpopularnijeg sporta na svijetu, Xavi centrira u kazneni prostor Reala, Pepe kasni sa reakcijom, a lopta u silaznoj putanji nalazi kapitena Puyola koji trese mrežu do tad sigurnog Casillasa – a rezultat je poravnat, 1:1.

Da Real Madridu treba još mnogo vremena da Barcelonu skine s trona dokazao je Abidal u 77. minuti. Sjajno je odigrao akciju sa najboljim fudbalerom današnjice, Leo Messijem, i po drugi put večeras razveselio grupu navijača Barcelone, a utihnuo ostatak stadiona – koji već godinama gleda Barcelonu kako na proste faktore rastavlja njihov najdraži klub.

Ovo je bila 51. utakmica u nizu koju Puyol nije izgubio sa Barcelonom, a večeras izgleda napadači nisu trebali Guardiolinim izabranicima, jer su oba gola ”utrpali” defanzivci. Majstorije Xavija i Messija su servirale dvije lopte Puyolu i Abidalu za ko zna koje po redu slavlje Barce.

Na koncu, Barcelona sa rezevnim golmanom, i ”obdaništem” na klupi opet odlazi sa Bernabeua podignute glave, ostavljajući Ronalda i ”kraljeve” na koljenima. Noćna mora zvana ”Barcelona” se nastavlja za Mourinha i njegove izabranike.


Real Madrid 1-0 Barcelona (Copa Del Rey) by goalsarena2012


Real Madrid 1-1 Barcelona (Copa Del Rey) by goalsarena2012


Real Madrid 2-1 Barcelona (Copa Del Rey) by goalsarena2012

Informer.ba