Izdvojeno Ostali sportovi Sport

Video: Odrađeno službeno vaganje uoči bokserskog meča decenije!

Odbrojavaju se posljednji sati uoči bokserskog meča decenije . Uoči borbe za tri pojasa prvaka u teškoj kategoriji, Vladimir Kličko i David Haye na vaganju su pokazali da su stigli u savršenom izdanju.

Posljednje suočavanje uoči meča desetljeća.

Vladimir Kličko, svjetski prvak po verzijama IBF i WBO, teži je od Davida Hayea, prvaka po verziji WBA, 13 i pol kilograma. Kličku je izvagano 110 kilograma: idealna težina najboljeg teškaša današnjice.

Uz brojne britanske navijače, vaganje je posjetio i posljednji vlasnik čak tri pojasa u teškoj kategoriji: veliki Lennox Lewis.

Već dugo čekamo dobru Vladimirovu borbu. I nadam se da će ovo biti dobra borba, da ćemo vidjeti sav njegov talent na djelu“, rekao je Lewis.

Davidu Hayeu vaga je pokazala 96 i pol kilograma. I čovjek koji se većinu karijere borio u šest kilograma nižoj kategoriji, u Hamburg je stigao u savršenom izdanju.

“On mnogo težem Vladimiru ne smije dopustiti da se naslanja na njega, ne smije primati udarce, mora dobro koristiti svoju brzinu i snažan udarac. Posebno brzinu“, izjavio je bivši svjetski prvak.

Prema viđenom na vaganju, obojica boksera na mjesto dvoboja stigli su odlično pripremljeni, spremni da i u ringu opravdaju naslov meča decenije.

 

Gol.hr/Informer.ba