Izdvojeno Nogomet Sport Video

VIDEO/ Pjanić i Roma se ”poigrali” sa Interom

U okviru 22. kola italijanske Serie A, u terminu od 15:00, sati – odigrano je osam utakmica.

Strijelci su mrežu tresli ukupno 15 puta, što bi bio odličan procenat – da četiri meča nisu završila bez ijednog pogotka.

Roma našeg Miralema Pjanića se na svom stadionu poigrala s Interom, savladavši momčad iz Milana sa 3:0. Fiorentina je bila bolja od Udinesea, dok je Palermo savladao desetkovanu Atalantu.

Rezultati: 

Roma – Inter 4:0

Roma se na svom terenu doslovno poigrala sa Interom, deklasiravši ih sa 4:0. Juan je na asistenciju Tottija načeo Milaneze u 13. minutu. Četiri minute do poluvremena, Pjanić pronalazi Borinija, što je bilo sve u prvom dijelu.

Po otvaranju drugof poluvremenena, Borini opet trese mrežu sa 3:0. Tačku na –i u ovom meču postavlja Bojan Krkić, na isteku posljednjeg minuta meča.

Chievo – Parma 1:2

Priča ovog meča dešavala se u drugom poluvremenu. Giovinco trese mrežu domaćih iz prvog napada u drugom dijelu,ali samo četiri minute kasnije Thereau vraća egal. Igrač Chieva, Luciano se ipak pobrinuo da Parma ode sa punim plijenom kući, zabivši autogol u 69. minutu meča.

Fiorentina – Udinese 3:2

Fiorentina je za treuntak udaljila Udinese od snova o tituli. Di Natale je doveo goste u vodstvo, ali rezultat prvog dijela je postavio Jovetić iz jedanaesterca, 1:1. U nastavku, prvo Cassani dovodi Viole u vodstvo, da bi Jovetić zapečatio pobjedu u 84. minuti. Tračak nade za Udine dao je Torje, ali nedovoljno protiv današnjih protivnika.

Palermo – Atalanta 2:1

Palermo je na Siciliji nadigrao Atalantu, te tako uknjižio nova tri boda. Meč je riješen u 27. minutu, kada je Consigli dobio crveni karton. Nakon toga, Miccoli dovodi Sicilijance u vodstvo – iz jedanaesterca, da bi nedostižnu prednost od 2:0 dao Budan. Igrala se 49. minuta. Gosti su uspjeli smanjiti preko Moraleza, ali to je bilo sve od njih u ovom meču.

Mečevi koji su završili bez pogodaka: 

Juventus – Siena 0:0

Lecce – Bologna 0:0

Novara – Cagliari 0:0

Milan – Napoli 0:0


ROMA 4-0 INTER Goal highlights 05.02.2012 by vik2003


Palermo 1-0 Atalanta – Miccoli Gol by sporsun


Palermo 2-0 Atalanta Budan Gol by sporsun

SCsport/Informer.ba