Izdvojeno Košarka Sport

VIDEO/ Pogledajte blamažu Lakersa i Mavsa

Seriju od pet uzastopnih pobjeda aktualnih NBA prvaka Dallas Mavericksa prekinuli su LA Lakersa domaćom pobjedom 73:70. Derek Fisher zabio je tricu za konačnu pobjedu 3.1 sekundu prije kraja utakmice. Na suprotnoj strani terena Vince Carter nije uspio ubaciti tricu sa zvukom sirene za produžetak.

Igrala se šuterski vrlo neprecizna utakmica: pobjednička je momčad iz igre šutirala 38 posto (29-76), od čega za trice katastrofalnih deset posto (1-10), a ništa bolji nisu bili niti Teksašani, koji su iz igre gađali 35 posto (28-80), te za tricu 15 posto (4-26).

Nakon što je četiri utakmice zaredom zabijao 40 i više koševa, Kobea Bryanta Mavericksi su zadržali na 14 uz 7-22 šut iz igre. Najbolji u pobjedničkim redovima bio je Andrew Bynum sa 17 koševa i 15 skokova.

Dirk Nowitzki predvodio je prvake u u njihovu prvom porazu od petog siječnja s 21 košem i sedam skokova. Skupo je Dallas, međutim, koštala njegova pogreška u vođenju 38 sekundi prije kraja utakmice.

Lamar Odom gostovao je sa svojom novom momčadi prvi put u Staples Centeru nakon što je ljetos dres Lakersa zamijenio onim prvaka. Ubacio je 10 poena.

Bio je ovo prvi sraz dviju momčadi od lanjskog polufinala doigravanja na Zapadu, u kojem je Dallas pomeo tada aktualne prvake 4:0.

Index.hr/Informer.ba