Nogomet Sport

VIDEO: Povratak kući, Fabregasa dočekalo 30 hiljada navijača

“Pripremao sam se za najveći trenutak u svom životu“, rekao je uzbuđeno Cesc Fabregas na predstavljanju u Kataloniji. Ukoliko je tog momka uopće potrebno predstavljati u Barceloni, gdje ga je na Cap Nou dočekalo 30 hiljada navijača. Iz Barcelone je otišao kao 16-godišnjak.

Dugo sam čekao na ovaj trenutak. Ovo je vrlo poseban dan za mene“, rekao je Fabregas nakon potpisivanja petogodišnjeg ugovora.

“Znam da je mnogo vas bilo razočarano kada samo odlazio iz kluba, ali sada sam ovdje u najvećem izazovu svog života. Nakon osam godina provedenih u inozemstvu nadam se da ću sada ugraditi lijepe uspomene svim navijačima voljenog kluba Barcelone”, kaže Španjolac.

Fabregas nije zaboravio zahvaliti svom bivšem menadžeru Arsenu Wengeru, koji ga je kao golobradog mladića doveo iz Barcelonine omladinske škole, te novom treneru Josepu Guardioli na ukazanom povjerenju.

“Želim zahvaliti Guardioli na svom trudu uloženom u moj dolazak ovdje. Nisam bio spreman za prezalak prije dvije, tri godine, ali sada sam tu s najboljima na svijetu. Wenger je posebna osoba i uvijek ću ga smatrati drugim ocem, jer mi je dao svo znanje o nogometu. Znam da ljudi ovdje imaju lošu sliku o njemu, ali nemojte zaboraviti da sam ja ovdje zahvaljujući njemu. Zauvijek će mi ostati u glavi i srcu”, rekao je i izrazio žaljenje jer nije mogao objasniti navijačima Arsenala što se događalo proteklih nekoliko mjeseci.

“Žao mi je što nisam uspio razgovarati s njima, ali i što sam morao otići nakon što sam proveo jednu trećinu svoga života s njima. Najviše žalim što nisam podigao trofej kao kapetan Arsenala, ali vjerujem da će i bez mene biti vrlo dobra ekipa”, smatra.

Fabregas će prvi trening s Barceloninom ekipom odraditi tokom ponedjeljka, a debi bi mogao doživjeti u uzvratnoj utakmici Španskog superkupa protiv Real Madrida.

“Spreman sam igrati, ali sve zavisi od trenera. Međutim, ponavljam, spreman sam“, zaključio je Fabregas, prenosi Index.hr

 

 

Informer.ba