Izdvojeno Ostali sportovi Sport Video

VIDEO/ Pripreme za OI: Jegede preskočio tri mini morisa

Britanski šampion u skoku udalj J.J. Jegede našao je zaista originalan način priprema za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Za brušenje forme odlučio je da preskoči tri mini morisa, poredana jedan do drugoga, čija je ukupna širina oko šest metara.

Atraktivni skok izveo je u Londonu, na predstavljanju novog modela ovog popularnog automobila, a organizatori tvrde da je riječ o prvom takvom pokušaju u svijetu.

No, treba reći kako su organizatori zbog straha od povrede atletičara iznad tri automobila postavili zaštitnu dasku, koja je ipak malo pokvarila utisak ove odlične ideje, prave promocije skoka udalj za Olimpijske igre u britanskoj prijestonici.

“Kada sam pogledao šta moram da učinim, u prvi mah mi se učinilo potpuno ludo. Znao sam da se moram koncentrisati i učiniti ono što radim svaki dan. Morao sam imati povjerenje u sebe, a ja sam ga imao, tako da je sve prošlo u najboljem redu”, rekao je, između ostalog, simpatični J.J. Jegede i dodao:

“Gledajući nas na televiziji, ljudi teško mogu da razumiju kolika je stvarno razdaljina koju preskačemo. Želio sam to da prikažem na zanimljiv način”.

Atletičar, porijeklom iz Nigerije, istakao je da je ponosan što je u svom rodnom Londonu i u svojoj četvrti napravio nešto ovako posebno:

“Na Olimpijskim igrama ću sve napraviti da pred svojom publikom dođem do medalje. To bi bilo nešto posebno”.

 

Informer.ba