Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO/ Prvijenac Vedada Ibiševića u dresu Stuttgarta

Vedad Ibišević pogodio je danas mrežu Herthe (5:0) čime je upisao svoj prvijenac u dresu Stuttgarta. Naš napadač osim gola imao je i asistenciju, a svojim pogotkom u 27. minutu otvorio je vrata Švabama za veliki trijumf. Mrežu ekipe iz Berlina do kraja su pogađali Harnik u dva navrata, Okazak, dok je peti gol bio autogol Kobiashvilija. Slavio je i Bayern koji nije imao mnogo problema sa Kaiserslauternom (2:0). Bavarci su do tri boda došli zahvaljujući Gomezu i Mülleru, piše SCsport.

Hoffenheim, našeg Sejada Salihovića, koji danas nije nastupio, bio je na pragu velikog trijumfa u Bremenu jer je od 7. minuta vodio golom Vestergaarda. No, Werder se vratio u finišu, a strijelac je u 90. bio Arnautović. Istim rezultatom završen je duel Mainza i Hannovera, dok je Borussija iz Dortmunda u derbiju kola nadigrala Bayer (1:0). Gol odluke postigao je Kagawa u 45. minutu.

Rezultati
Bayern Munich – Kaiserslautern 2:0, Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen 1:0, Mainz – Hannover 1:1, Stuttgart – Hertha BSC 5:0, Werder Bremen – Hoffenheim 1:1. Kasnije igraju: Borussija Monchengladbach – Schalke 04.

Informer.ba