Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO: Real sa šest komada otvorio sezonu, het-trick Ronalda

Španski nogometni div Real Madrid na najbolji je mogući način otvorio novu sezonu Primere, visokom 6-0 pobjedom na gostovanju kod Zaragoze. Trostruki strijelac za “kraljevski klub” bio je Cristiano Ronaldo.

Nogometaši Josea Mourinha ušli su u utakmicu s namjerom da pokažu da se mogu nositi s moćnom Barcelonom, koja ih je osvajanjem Evropskog superkupa prestigla po broju osvojenih trofeja (74:73). Real Madrid je od prve pa sve do posljednje minute preselio na polovicu Zaragoze s koje se nisu micali, osim u slučaju kad je Zaragoza izbila loptu preko centra kako bi odbrana predahnula.

Golijadu na La Romaredu pokrenuo je Portugalac Cristiano Ronaldo koji je u 24. minuti zabio za 1:0. Samo četiri minute čekalo se na novi pogodak, a strijelac istoga bio je Brazilac Marcelo. S podnošljivih 2:0 otišla je Zaragoza na odmor što i nije bilo tako loše za njih u poređenju s onim što je uslijedilo u nastavku utakmice.

Mreže su mirovale gotovo 20 minuta u nastavku, a onda je krenulo. U 64. minuti Xabi Alosno zabija za 3:0, a samo sedam minuta kasnije Ronaldo svojim drugim pogotkom povisuje na 4:0. Iako je Real riješio pitanje pobjednika, možda čak i u prvome poluvremenu, nisu odustajali od svoje navale na gol Zaragoze. Rezultat toga bio je peti pogodak Reala, a prvi Brazilca Kake na nedjeljnoj utakmici. Iako je 5:0 za goste iz Madrida izgledalo dovoljno ružno za svakog navijača Zaragoze, Ronalda to nije smetalo da postigne hat-trick u 87. minuti utakmice. Kako bi poštedio Zaragozu daljnjeg sramoćenja glavni sudija utakmice odredio je samo jednu minutu nadoknade nakon čega je odsvirao kraj.

Real Madrid je izgledao moćno, nešto slično poput Barcelone prošle sezone i s nestrpljenjem možemo iščekivati njihov idući dvoboj ove sezone koji je na rasporedu 9. decembra u Madridu.

U ostalim utakmicama službeno drugog kola Primere, jer je prvo odgođeno zbog štrajka, Atletico Madrid i Osasuna odigrali su bez golova, a bodove su podjelili i Athletic Bilbao s Rayom Vallecanom, te Getafe s Levanteom. Mallorca je pogotkom Guzmana s minimalnih 1:0 bila bolja od Espanyola.

Primera, 2.kolo, rezultati:

Zaragoza – Real Madrid 0-6 (C.Ronaldo 24, 71, 87, Marcelo 28, X. Alonso 64, Kaka 82)
Getafe – Levante 1-1 (Miku 62 / Juanlu 77)
Athletic Bilbao – Rayo Vallecano 1-1 (Iturraspe 56 / Movilla 62)
Mallorca – Espanyol 1-0 (Guzman 62)
Atletico Madrid – Osasuna 0-0

 

Totalsport/Informer.ba