Izdvojeno Ostali sportovi Sport Video

VIDEO/ Rusija: Odložen početak hokejaške lige zbog pogibije 44 igrača Lokomotive

U Rusiji je odložen početak sezone takmičenja hokejaških timova na ledu, a na hiljade ruskih navijača hokejaškog kluba Lokomotiva danas se okupilo kod ledene arene da bi odali posljednju poštu poginulim sportistima iz Jaroslavlja.

Lokomotivina ledena arena pretvorena je svetilište, prenosi agencija AFP, gdje su navijači nagomilali ruže i navijačke šalove tima u znak žalosti zbog pogibije mladih hokejaša u jučerašnjoj avionskoj nesreći.

Tragedija se desila kada se ruski avion srušio pri polijetanju na aerodromu van grada Jaroslavlj, a izginula su 44 igrača trostrukog ruskog šampiona u hokeju na ledu i članova posade aviona Yak-42 koji su letjeli na prvu utakmicu ove sezone u Minsk.

U bjeloruskoj prijestonici Minsk, na desetine ljudi je danas palilo svijeće na ulazu u arenu u kojoj je klub Dinamo trebalo juče da odigra prvi meč ove sezone s Lokomotivom.

Mnogi su tiho ronili suze, dok su se drugi molili držeći upaljenu svijeću, navodi AFP.

Pad aviona kompanije YAK-Servis koji je letio za Minsk dogodio se juče oko 16 časova po moskovskom vremenu kod Jaroslavlja i nesreću su preživele dvije osobe.

Među preživjelima je jedan hokejaš Lokomotive koji je u veoma teškom zdravstvenom stanju, jer mu je 80 odsto tijela u opečeno i član posade aviona kome je 15 odsto tijela izgorelo i slomljena mu je noga.

 

Tanjug/Informer.ba