Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO/ Stade de France: Bit će između 15.000 i 20.000 navijača BiH!

Koliko će biti navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na Stade de Franceu 11. oktobra ove godine? Hoće li izabranici selektora Safeta Sušića imati adekvatnu podršku u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za EURO 2012 u gradu svjetlosti? Uz glavobolje oko prekida utakmica Premijer lige BiH, najčešća su pitanja postavljanja proteklih dana u našoj javnosti.

Odgovor je jasan i nedvosmislen. Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Stade de Franceu bodrit će između 15.000 i 20.000 frenetičnih navijača koji će uglavnom biti smješteni na južnoj i jugoistočnoj strani najvećeg i najljepšeg stadiona u Francuza. Da, između 15.000 i 20.000 bit će naših. Možda i više, jer prodaja ulaznica putem Interneta još traje.

Naime, kako za SCsport.ba ekskluzivno javlja naš čitalac iz Pariza na Stade de Franceu su mu rekli da je do sada između 15.000 i 20.000 osoba sa imenima i prezimenima sa našeg govornog područja kupilo ulaznice. Rečeno mu je da su to uglavnom ulaznice za južnu i jugoistočnu stranu stadiona. Kako je kazao vjerni čitalac SCsport.ba iz Francuske na Stade de Franceu tvrde i da su naši kupovali ulaznice i za ostale dijelove stadiona, pa da ima i onih koju su uzeli karte za sjever, gdje će biti smješteni najvatreniji navijači popularno zvanih „trikolora“.

Shodno spomenutim informacijama u Parizu je došlo do panike. Organizatori utakmice u narednim danima trebali bi razraditi plan još većeg osiguranja meča, jer nisu očekivali da će bh. građani iz gotovo svih dijelova Evrope kupovati karte putem Interneta, odnosno doći na utakmicu koja bi nam u slučaju pobjede trasirala direktan put na šampionat u Poljsku i Ukrajinu.

Inače,  Stade de France smješten je u pariškom predgrađu Saint Denis. Izgradnja stadiona otvorenog za Mundijal 1998. godine koštala je 285 miliona eura. Vrhunski stadion ima i jedna od najbolje uređenih travnjaka na svijetu, dimenzije 105 metara dužine sa 70 metara širina. Svakako idealno za naše fudbalske velemajstore. Čuda se događaju, pa zašto iznenađenje ne bi vidjeli i u Parizu.

Zamislite, da na ulicama jednog od najljepših gradova svijeta u noći sa 11. na 12. oktobra proslavljajući pobjedu i prvi plasman na EP zaori se dobra stara sevdalinka. Ili uz čašu šampanjca proslavimo eventualni trijumf uz tamošnje francuske šansone!?

SCsport/Informer.ba