Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO/ Užas! Pogledajte pucnjavu na utakmici u Meksiku

Pucnjevi iz vatrenog oružja prekinuli su subotnju nogometnu utakmicu meksičke prve lige između Santos Lagune i Morelije u sjevernomeksičkom gradu Torreon.

Dogodilo se to nakon 40-ak minuta igre nakon čega su akteri utakmice, igrači, sudije, kao i publika, instinktivno potražili zaklon. Kasnije se pokazalo da su pucnjevi došli izvan TSM stadiuma, a uzrokovali su pravu pometnju.

Prema izvještaju lokalne policije, nepoznata osoba otvorila je vatru na policijsku patrolu u blizini stadiona, te je u razmjeni vatre povrijeđen jedan policajac. Vjeruje se kako je vatru otvorio jedan od pripadnika narko-kartela. Nakon pucnjeva utakmica je prekinuta, a predsjednik domaće Santos Lagune Alejandro Irarragorri izašao je na teren objaviti da se igra neće nastaviti.

“U Santosu se osjećamo loše zbog vremena u kojem živimo. Očito je da će utakmica biti prekinuta. Možete biti sigurni da ćemo pokušati kontrolirati ovakve situacije. Žao nam je Morelije, sudija i svih gledatelja“, rekao je Irarragorri.

Ovo je prva utakmica elitnog razreda meksičkog nogometa koja je otkazana zbog nasilja vezanog uz krijumčarenje drogom, iako je prošle godine otkazana jedna bejzbolaška utakmica u Reynosi.

Totalsport/Informer.ba