Izdvojeno Nogomet Sport

Vidić se i službeno povukao iz reprezentacije Srbije

Kapiten nogometaša Manchester Uniteda Nemanja Vidić obavijestio je čelnike Nogometnog saveza Srbije (FSS) i javnost o svom povlačenju iz reprezentacije…

”Poslije dugog razmišljanja, teška srca sam se odlučio oprostiti od reprezentacije Srbije. Osnovni razlog jest taj što se već duže vrijeme, a naročito u svjetlu zadnjih događaja, u medijima, pa samim time i u javnosti, kritizira moj odnos prema nacionalnom timu, iako sam za reprezentaciju igrao i povrijeđen, ponekad i mimo volje mog kluba. Ovim potezom želim zaštititi reprezentaciju i sebe od raznih kuloarskih priča, u kojima se zanemaruje moj učinak kao nogometaša. Također, ne želim da se zbog istih optereti nova generacija naših reprezentativaca i eventualno zbog toga pokvari atmosfera u reprezentaciji pred novi ciklus kvalifikacija”, napisao je, između ostalog, Vidić u svom saopštenju.

Vidić je za reprezentaciju debitirao u ogledu između Italije i tadašnje Jugoslavije u oktobru 2002. godine u kvalifikacijama za Euro 2004. godine. Ukupno je odigrao 56 utakmica i postigao dva pogotka.

 

Totalsport/Informer.ba