Izdvojeno Nogomet Sport

Vidić: Znamo šta nas čeka, ne brine nas ponašanje igrača Barce

Kapiten Manchester Uniteda Nemanja Vidić je svjestan šta njegovu ekipu očekuje u finalu Lige šampiona i smatra da trikovi fudbalera Barcelone neće uticati na njegove saigrače.

Polufinalni okršaj Barce i Reala je ostao u sjenci nesportskog ponašanja igrača obije ekipe, očiglednog simuliranja, prljavih faulova, koškanja i psovanja, što je natjeralo i UEFA da reaguje. Engleska fudbalska kultura se poprilično razlikuje, ali Vidić vjeruje da neće biti problema.

 

Naš zadatak je da se fokusiramo i koncentrišemo, a ako to uradimo neće nam biti teško da se izborimo sa svime što znamo da će se dešavati. Očigledno njihovi igrači imaju drugačiji mentalitet od nas, ali nama to zaista neće predstavljati problem. Oni često rade neke stvari na terenu i raspravljaju se više nego što bi trebalo, ali nećemo dopustiti da to utiče na nas. Sudija će verovatno biti najbolji na svetu i verujem da će on moći da izađe na kraj sa svime“, rekao je Vidić.

 

Kapiten “đavola” je dodao da njegovi saigrači imaju dovoljno iskustva.

 

Ne sumnje da smo mentalno dovoljno čvrsti i da svaki igrač ima snagu da se izbori sa bilo čim. Znamo se dovoljno dobro i verujemo jedni u druge na terenu. Bio sam u Moskvi 2008. na finalu sa Čelsijem. Tamo se svašta dešavalo, ali sam morao da se izborim. Izborili smo se tada, ne vidim zašto bi bilo drugačije sada“, rekao je Vidić.

 

Njegov partner iz odbrane Rio Ferdinand je bio još konkretniji.

 

Neki ljudi se jednostavno služe takvim sredstvima i tako je to u današnjem fudbalu. Nije bila u pitanju samo Barcelona one večeri već i Real. Ako pogledate, širom Evrope se igrači tako ponašaju. Problem je samo što je to bila velika utakmica pa je sve bilo pod lupom“, rekoa je Ferdinand, prenosi blic.

 

Informer.ba