Izdvojeno Nogomet Sport

Vieira: Ibrahimović je jedan od najboljih na svijetu

Bivši francuski reprezentativac Patrick Vieira ocijenio je da je napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović trenutno jedan od najboljih fudbalera svijeta, a da je možda i najveće pojačanje u francuskom fudbalu ikada.

Stasiti reprezentativac Švedske stigao je na “Park prinčeva” u ljetnom prelaznom roku iz Milana i veoma brzo postao je ključni igrač glavnog favorita za titulu šampiona Francuske ove sezone.

Mislim da je to jedna od najboljih kupovina u francuskom fudbalu u posljednjih 30 godina. Zlatan je jedan od najboljih, to je tip igrača koji može da napravi razliku, ima veliku želju i sve će učiniti njegov tim ostvari pobjedu“, rekao je Vieira za sajt francuske Lige 1.

Nekadašnji igrač Milana, Arsenala, Juventusa, Intera i Mančester Citya smatra da će Ibrahimović ove sezone postići između 25 i 30 golova.

Samo treba da pogledamo šta je postigao do sada, mislim da je osvojio 9 trofeja u posljednjih 10 godina. Posebno mi se sviđa što Zlatan nije na terenu samo da igra, on je tu jer želi da pobijedi. On je pobjednik“, istakao je Vieira.

Tridesetjednogodišnji Ibrahimović postigao je do sada 10 golova na isto toliko prvenstvenih utakmica u dresu PSG-a, a prošle nedjelje zapanjio je svijet nevjerovatnim pogotkom na prijateljskoj utakmici između Švedske i Engleske u Stokholmu (4:2).

On je na tom meču bio četvorostruki strijelac, ali će posljednji gol ući u anale jer je protivničkog golmana savladao majstorski, akrobatskim “makazicama” sa oko 20 metara.

Ironija je da taj prelijepi gol neće biti u izboru za nagradu “Ferenc Puškaš”, pošto je lista od 10 kandidata zaključena prije utakmice u Stokholmu.

Nezavisne/Informer.ba