Izdvojeno Nogomet Sport

Vođa srbijanskih huligana Ivan Bogdanov deportovan iz Italije

Ivan Bogdanov, vođa huligana koji su prekinuli fudbalsku utakmicu Italija – Srbija u oktobru prošle godine u Đenovi, deportovan je Srbiji iz Italije.

Bogdanov, kao i Nikola Kličković koji je takođe deportovan iz Italije, biće odmah sprovedeni u pritvor koji im je odredio Prvi osnovni sud, prenose beogradski mediji.

Odluka da im odmah bude određen pritvor u Srbiji zasniva se na eventualnoj opasnosti da bi mogli ponoviti nasilničko ponašanje na sportskim priredbama, zbog čega se u Srbiji vode postupci protiv njih.

Protiv Bogdanova u Prvom osnovnom sudu vodi se postupak zbog optužbe da je sprečavao službeno lice u obavljanju posla. Krivično vanraspravno vijeće Prvog osnovnog suda u Beogradu odredilo je Bogdanovu pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao ponoviti krivično djelo, posebno imajući u vidu da je u Italiji osuđen na pravosnažnu kaznu od tri godine i tri mjeseca zatvora zbog nasilja na stadionu i van stadiona u Đenovi.

Kličković je u Smederevu osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog nasilja na sportskim priredbama. Presuda nije postala pravosnažna, ali nije mogla da mu bude uručena jer nije bio dostupan na adresi koju je dao sudu, zbog čega mu je određen pritvor.

Vođa navijača “Crvene zvezde” Ivan Bogdanov, koji je izazvao prekid utakmice između Italije i Srbije u Đenovi, osuđen je u Italiji na tri godine i tri mjeseca zatvora, a Kličković na tri godine. Zatvorske kazne izrečene su i Danijelu Janjiću i Srđanu Jovetiću.

Janjić je osuđen na dvije godine i osam mjeseci, a Jovetić na dvije godine i šest mjeseci. Presude su se poklopile sa zahtjevom tužioca Kristine Kamajori. Preostaloj četvorici navijača iz Srbije 2. februara zatvorska kazna je zamijenjena odlukom o protjerivanju, pošto su oni smatrani odgovornim za sukobe koji su se dešavali izvan stadiona.

Strahinja Toljagić (24), Nenad Radović (30), Goran Stanić (25) i Vladimir Dedić (28) osuđeni su pred sudom u Đenovi na kazne zatvora između 22 i 24 meseca, ali im je kazna odmah zamijenjena kaznom protjerivanja iz Italije, u koju neće smjeti da uđu narednih pet godina.

 

Srna/Informer.ba