Izdvojeno Ostali sportovi Sport Video

VIDEO/ Mia Ribić svejtsko čudo na motociklu

Mia Ribić iz Velike Kladuše ima tek šest godina, a već je upisala deset pobjeda u motokrosu, iako su svi motociklisti iz njene klase stariji dječaci.

Svojom neustrašivom vožnjom oduševljava sve navijače širom BiH i Hrvatske, a novinari je zovu srčana, hrabra i neustrašiva djevojčica, jer svojim skokovima čak od 14 metara ostavlja bez daha sve takmičare i posjetioce.

Mia je prvi put na motocikl sjela s nepune četiri godine. S pet godina već je vozila u prvenstvu Hrvatske. Na kraju 2010. završila je sezonu motokrosa na šestom, a superkrosa na drugom mjestu.

Da bi sve proteklo kako treba, roditelji joj daju veliku snagu, mama Saida da zaštitna oprema bude postavljena kako treba, a otac Andrija da motocikl radi bez problema.

Mia ne vozi motokros u BiH, jer je jedino dijete te dobi koje vozi u našoj državi. Da nije tako, naravno da bi se pojavila na utrkama i u BiH.

Ove sezone Mia Ribić prešla je 21.000 kilometara treninga s ocem Andrijom, pri tome osvojivši 22 pehara i više medalja.

Licenca iz drugog pokušaja

Prvi put nije dobila vozačku licencu od Hrvatske. Ipak, nakon nekoliko neslužbenih pobjeda, čelnici HMS-a izdali su Miji Ribić licencu u drugom pokušaju kako bi dokazala svoj talent.

 

Avaz/Informer.ba