Nogomet Sport

Wenger: Razumijem Mourinha, ali ne slažem se s njim

Jose Mourinho, trener madridskog Real, bez ustručavanja je iznio medijima svoje mišljenje o Barceloni, a nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka na Santiago Bernabeu.

Barcelona je pobijedila Real s 2-0, a utakmicu je usmjerio događaj iz 62. minute kada je igrač Reala Pepe zbog grubog starta zaradio crveni karton. Trener Jose Mourinho je nakon ironične mimike poslije toga također pocrvenio, a “pobijesnio” je na konferenciji za novinare gdje je napao sudije, ali podsjetio i na povijest kada je u Ligi prvaka Barcelona također imala sudačku naklonost. Sve je “upakovalo” u protežiranje Barcelone u ovom europskom natjecanju.

Ove godine je u osmini finala Barcelona pobijedila Arsenal, a tada je i trener londonske momčadi Arsene Wenger imao itekakvog prigovora na suđenje. No, toliko daleko kao Mourinho ne želi otići.

“Je, ispada da se posložilo tako da je Barcelona dobila nekoliko dvojbenih trenutaka u Ligi prvaka na svoju stranu ove sezone. Međutim, ne mogu nikako podržati teoriju Mourinha da iza svega stoji dogovor i neki viši scenarij”, rekao je Wenger i dodao:

“Shvaćam i Mourinha. To je bila važna utakmica, ostao je bez igrača, tada se utakmica prelomila i naravno da je bio vruć poslije svega. Ipak, malo je žestoko komentirao sve to”, završio je Wenger.

“Fabregas ostaje, osim ako ga klub ne odluči prodati”

Wenger sugerira da se već umorio odgovarajući na pitanja o eventualnom odlasku Cesca Fabregasa u sljedećem ljetnom prijelaznom roku.

Prošloga ljeta Barcelona nije uspjela dovesti, odnosno vratiti Cesca Fabregasa, koji je ponikao u Barceloni, ali se već sa 16 godina, kao relativno nepoznat mladić, otisnuo u London. Kako se bliži novi prijelazni rok, tako se priča o Fabregasovom odlasku opet intenzivira.

“Mi u nedjelju igramo protiv Manchester Uniteda. Prijelazni rok još nije počeo. Osim toga, ne želimo prodavati naše najbolje igrače. Prema tome, svi koji imaju ugovore će ostati, osim ako klub ne odluči drukčije”, rekao je Wenger, te dodao.

“Na ovakva pitanja odgovaramo na 80% naših konferencija za novinare. Ovo jednom mora prestati!”