Izdvojeno Nogomet Sport

Wenger: To je Henryjev ugao, sada je još veća legenda

Pogodak Thierryja Henryja na Emiratesu za pobjedu protiv Leeds Uniteda 1-0 u 3. kolu FA Cupa nije razgalio samo Arsenalove navijače.
U brošuri za utakmicu Arsenalovi navijači mogli su pročitati Henryjevu poruku:

”Nisam došao da bih bio heroj ili išta ikome dokazivao. Jednostavno sam došao pomoći”.

To je i učinio. Menadžer Arsene Wenger uveo ga je u igru u 68. minuti. Deset minuta kasnije je 34-godišnji francuski napadač, koji se vratio u svoj najdraži klub na dvomjesečnu posudbu iz New York Red Bullsa, zabio za pobjedu ”topnika”. Loptu u prostor odigrao je Alex Song, a Henry je izbjegao ofsajd i odmjerenim prizemnim udarcem u daljnji ugao iskosa s lijeve strane zatresao mrežu Leedsa.

Naravno, bio je proglašen za igrača utakmice. On status heroja kod navijača doista ne mora graditi, učinio je to već odavno. Navijači su glasali za njega u izboru za igrača utakmice još dok je sjedio na klupi…

“Henry je već od ranije klupska legenda. Sada je samo još malo veća legenda. Kada se našao u šansi, pomislio sam, ‘ovo je njegov ugao’. Nije forsirao udarac, a opet je učinio da izgleda kao jednostavan pogodak. Tako Thierry Henry zabija, to je bio baš gol na njegov način”, rekao je Arsene Wenger.

 

“Nikada nisam pomislio da ću opet zaigrati za Arsenal. Nikada nisam pomislio da ću zabiti odlučujući gol protiv Leedsa”, poručio je Arsenalov junak.

Činjenici da je zabio baš Henry obradovali su se čak i neki igrači Manchester Uniteda…

“Henry je to učinio, zar ne? Nekoliko baš lijepih dana za nogometne zaljubljenike. Henry i Scholes opet su u akciji“, poručio je Michael Owen.

Njegov saigrač iz Manchester Uniteda Tom Cleverley se također oglasio:

“Bilo je suđeno da ga zabije Henry, zar ne?”

Dakako, internet je preplavljen snimkama Henryjevog gola, kao i čudesnom igrom brojki: Arsenalov broj 12, Thierry Henry, koji ima 12 slova u svom imenu i prezimenu, zabio je svoj 12. gol Leeds Unitedu u 12. nastupu protiv tog kluba, 12 minuta prije kraja, u 2012. godini!

 

Totalsport/Informer.ba