Izdvojeno Košarka Sport

Wolfsburg poražen, Salihamidžić izašao zbog povrede

Borussia M’gladbach od dolaska na klupu švicarskog stručnjaka Liciena Favrea igra kao preporođena. Prvo je pomenuti stručnjak preko dodatnog baraža uspio tim iz Gladbacha ostaviti u društvu najboljih, da bi novu sezonu otvorio na najbolji mogući način, gostujućim trijumfom nad Bayernom.

Snagu Borussie večeras je na svojoj koži osjetio i Wolfsburg, našeg Hasana Salihamidžića. Završilo je 4:1 u korist domaćina, a posebno razigran večeras bio je Argentinac Raul Marcelo Bobadilla za kojega Maghatova odbrana nije imala rješenje.

Ipak prvi do gola došli su igrači u zelenim dresovima. Za 0:1 pogodio je japanski reprezentativac Hasebe. Svega dvije minute kasnije veliku grešku Kjaera koriste pomenuti Bobadilla koji je imao ulogu asistenta i strijelac Marco Reus.

U 23.minuti zbog povrede teren je napustio nekadašnji bh.reprezentativac, Hasan Salihamidžić, a zamijenio ga je Schulze, igrač koji je par minuta kasnije skrivio jedanaesterac, koji u gol za vodstvo M’Gladbacha pretvora Deams.

Ni nakon toga napadi domaćih ne jenjavaju, pa povećanje vodstva dolazi kao logičan slijed događanja. Neumoljivi Bobadilla pogodio je glavom sa pet metara za rezultat prvog poluvremena. I u drugom dijelu na terenu slična slika, s tim što Borussia nije bila efikasna kao u prvih 45 minuta. Postigli su još jedan gol, a strijelac je bio po drugi put večeras Marco Reus.

 

SCsport/Informer.ba