Izdvojeno Nogomet Sport

Xavi: Bili smo superiorni u polufinalu Lige prvaka

Vezni igrač Barcelone Xavi izjavio je da je njegova ekipa bila superiorna u obje utakmice polufinala Lige prvaka protiv Reala i da je zasluženo izborila plasman u finale.

Katalonski klub je ukupnim rezultatom 3:1 izborio nastup u finalu 28. maja na “Wembleyu”, nakon što je u utorak na “Nou Campu” odigrao 1:1.

Ekipa je napravila odličan posao, posebno u odbrani. Imali smo veći posjed lopte, možda ne toliko kao ranije, ali na kraju smo zasluženo pobijedili. Bili smo superiorni ako se pogledaju obje utakmice“, kazao je Xavi poslije meča.

To je bila fantastična noć za Barcelonu. U finalu smo i bili smo superiorni protiv Reala, bez obzira šta oni govore o tome. Vratio se i Eric Abidal nakon operacije tumora. To je zaista bila velika noć“, dodao je veznjak katalonskog tima.

U Realu smatraju da ih je sudija oštetio, navodeći da je trebao da prizna pogodak Higuaina na početku drugog poluvremena, kada je rezultat bio 0:0.

Cristiano Ronaldo je uputio loptu prema Higuainu, ali ga je sapleo Pique te je Portugalac prilikom pada oborio igrača Barcelone Mascherana. U nastavku akcije Higuain je neometan postigao gol, koji je sudija De Bleeckere poništio i dosudio prekršaj za Barcelonu.

Nakon svega što se moglo čuti ove sedmice, svi su mogli vidjeti šta se dogodilo. Nema potrebe da govorim ništa više od toga, milioni ljudi su vidjeli“, kazao je pomoćni trener Reala Aitor Karanka, koji je na klupi “kraljevskog” kluba u jučerašnjem meču mijenjao suspendiranog Josea Mourinha.

 

fena/informer.ba