Izdvojeno Nogomet Sport

Za utakmicu sa Grcima N/FS BiH će dobiti 80.000 eura!

Za odigravanje prijateljske utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Grčke 10. augusta na Olimpijskom stadionu «Asim Ferhatović Hase – Koševo» Nogometni / Fudbalski savez naše zemlje dobit će 80.000 eura, ekskluzivno saznaje SCsport.

Prema ugovoru marketinška agencija «Sport five» isplatit će N/FS BiH 80.000 eura, a naš Savez dužan je Grcima platiti smještaj i boravak u Sarajevu. Popularni «heleni» finansirat će svoje letove ka Sarajevu i nazad.

Upravo, u letovima nastao je manji problem sa satnicom meča. U Komitetu za normalizaciju N/FS BiH planirali su da se meč igra sa početkom u 21 sat, ali kako sada stvari stoje morat će promijeniti prvobitnu ideju.

Razglog, Grci odmah poslije utakmice žele letjeti za Atinu, što nije moguće ukoliko utakmica počne u 21 sat, jer Međunarodni aerodrom u Sarajevu radi do 22 sata. Shodno tome, meč će se igrati u ranijem terminu, što neće biti idealno ili će pak Grci popustiti, te prespavati u našoj prijestolnici poslije ogleda sa popularnim Zmajevima!?

Sušićev spisak krajem mjeseca

Selektor Safet Sušić, kako je istakao za naš portal, iz Pariza  gdje živi u posljednjih nekoliko godina, u Sarajevo će doputovati oko 20. jula. Spisak za utakmice sa Grcima objavit će u predviđenom roku, najkasnije 14 dana uoči utakmice. Reprezentativci će se okupiti u hotelu «Hercegovina» na Ilidži. Datum i satnicu okupljanja selektor će objaviti kada kompletira spisak za utakmicu.

 

SCsport/Informer.ba