Izdvojeno Nogomet Sport

Zahirović: Ako dobijem priliku “poginut” ću u Minsku

Naša fudbalska reprezentacija sutra (petak, 19:30 sati) u Minsku igra odlučujuću utakmicu kvalifikacija za EURO 2012. Eventualnim porazom od Bjelorusije mogli bi  zaboraviti na još jedno veliko takmičenje, dok bi sa bodom ili pobjedom bili korak bliže drugom mjestu i plasmanu u baraž za EP. Sigurno je da su naši reprezentativci svjesni važnosti utakmice, baš kao i selektor Safet Sušić, koji je istakao da mu trebaju samo spremni i motivisani igrači za veliku borbu protiv neugodnih Bjelorusa.

Vjerovatno ćemo nastupiti sa samo jednim isturenim igračem, Edinom Džekom u vrhu napada, tako da se pojavila mogućnost da zaigramo sa dva zadnja vezna, gdje bi pored standardnog Elvira Rahimića mogao biti Adnan Zahirović. On je igrom protiv Grčke oduševio saigraće i selektora, ali i cjelu bh. javnost.

Ovaj 21-godišnji «veznjak» zadovoljan je atmosferom u reprezentaciji i vjeruje u dobar rezultat u Minsku.

Atmosfera je na vrhunskom nivou. Svi igrači su svjesni šta nam sutrašnja utakmica donosi. Selektor nam je rekao da domaći igraju veoma agresivno i strpljivo, a posebno su opasni iz prekida, gdje imaju nekoliko visokih igrača. Ipak gledajući trenutnu formu svih igrača mislim da smo kvalitetniji i da možemo ostati neporaženi. Čovjek odluke bi mogao biti Edin Džeko kojeg je jednostavno teško zaustaviti. Ukoliko dobijem priliku nastojat ću ‘poginuti’ na terenu i odgovoriti na sve zahtjeve selektora” kazao je za scsport.ba Zahirović, kojeg je na okupljanju u Sarajevu posebno oduševila posjeta djevojke Irine i porodice.

 

SCsport/Informer.ba