Izdvojeno Nogomet Sport

Zahirović: Vjerujem da će Spartak ostati u najjačoj ligi Rusije

U Ruskoj najjačoj diviziji gdje igraju četvorica naših A reprezentativaca trenutno je pauza, a početkom januara počinju pripreme za nastavak prvenstva. Otkriće Safeta Sušića u prošlim kvalifikacijama i budućnost našeg nogometa, 21-godišnji univerzalac Spartaka iz Nalčika, Adnan Zahirović trenutno se nalazi u Zenici, gdje u društvu svoje porodice, djevojke Irine i prijatelja odmara i puni baterije pred početak priprema.

Njegova ekipa nalazi se u teškoj situaciji i do zadnjeg kola će voditi bitku sa ekipama Tomska, Volge, Samare i Amkara za opstanak u društvu najboljih ekipa u Rusiji.

Iako sam na odmoru svakodnevno treniram sa trenerom Arnelom Kalušićem i održavam kondiciju kako bi na početak priprema došao spreman za najteže napore. Moja ekipa je u veoma teškoj situaciji i do zadnjeg kola ćemo voditi veliku bitku za opstanak u ligi. Nadam se da će klub dovesti i neka pojačanja, a vjerujem da će Spartak ostati u najjačoj ligi Rusije. Zaista je teško igrati u Rusiji, jer jednu utakmicu budete najbolji, a već sljedeću vas trener stavi na klupu. Jednostavno se čudne stvari dešavaju u našoj ekipi. Uvijek morate biti spremni da odgovorite na sve zahtjeve trenera. Zadnju utakmicu sam odigrao na poziciji stopera koja nije moja prirodna pozicija, ali jednostavno morate biti sretni što ste uopšte u sastavu”, ističe Zahirović.

A reprezentacija nije uspjela eliminisati Portugal i plasirati se na EP, ali zato naša U-21 selekcija ima priliku plasirati se u baraž i pokušati otići stepenicu dalje.

Godinu na izmaku ću pamtiti čitav život, jer sam postao član A reprezentacije što je san svakog igrača. Iako smo eliminisani od Portugala, mislim da je i sam plasman u baraž veliki uspjeh. Mlada reprezentacija ima veliku priliku da osvoji drugo mjesto i plasira se u baraž. Ukoliko bi selektor Safet Sušić odobrio rado bi pomogao svojim vršnjacima u nastavku kvalifikacija. Iz mlade reprezentacije sam prekomandovan u našu najjaču selekciju i ako me selektor Vlado Jagodić bude pozvao rado ću se odazvati. Uvijek sam na usluzi kada je u pitanju reprezentacija”, kazao je Zahirović za SCsport.ba.

 

Informer.ba