Izdvojeno Nogomet Sport

Žao nam je majstore: Dinho zbog Zmajeva ide u penziju?!

Brazilska javnost još uvijek se bavi utakmicom protiv BiH, ali prvenstveno lošom igrom Brazilaca. Čini se da bi duel protiv BiH, mogao biti posljednji za nekada najboljeg igrača svijeta, Ronaldinha. Čarobonjak s loptom je u potpunosti razočarao odnosno nije se vidio pored naše odbrane. IG Esportes je sproveo jednu anketu u kojem su upitali, koji igrač ne bi trebao dobiti više poziv u Selecao.

Ubjedljivo na prvom mjestu se našao igrač Flamenga, Ronaldinho za kojeg čak 63 posto Brazilaca smatra da ne zaslužuje više da nosi dres Brazila. Na drugom mjestu se nalazi Julio Cesar (20 posto), a na trećem Sandro.

Nakon meča sa Zmajevima, selektor Mano Menezes je bio razočaran izdanjem Dinha, pa je vrlo moguće da mu više neće davati šansu. S obzirom da ima 32 godine i da ne igra više u Evropi, duel protiv BiH, Ronaldinho bi mogao pamtiti kao posljednji u dresu najtrofejnije reprezentacije svijeta.

Odmah u odbranu svog kolege je stao, za neke nasljednik velikog Brazilca, Paulo Henrique Ganso, koji je upravo u St. Gallenu zamijenio Ronaldinha.

‘Ronaldinho genij s loptom. On će biti u mogućnosti pomoći nam još puno“, kazao je Ganso. Jedini vrijedan potez pažnje velikog Dinha je ovaj na videu koji ćete vidjeti. Premalo, zar ne?

SCsport/Informer.ba