Izdvojeno Nogomet Sport

Zbog vremena otkazan derbi Rome i Intera

Nakon što su sredinom sedmice odgođene četiri utakmice 21. kola talijanske nogometne lige, nove su dvije (subota), zasada, prebačene za neki drugi dan zbog iznimno loših vremenskih uvjeta u Italiji.

Cesena je u subotu trebala ugostiti Cataniju, a Roma Inter. Međutim, obje su utakmice otkazane zbog snijega koji je napadao u gradovima, ali i zbog jako niskih temperatura koje ne osiguravaju regularne uvjete za igru.

Trener milanskog kluba Intera, Claudio Ranieri, smatra da bi savez trebao smanjiti broj utakmica u zimskog periodu godine.

“Pročitao sam nekoliko ideja u novinama što bi mogli promijeniti da izbjegnemo tako duge sezone i igru u smrznutim uvjetima. Smanjenje broja klubova u ligi je prvi korak koji bi bilo dobro napraviti”, rekao je Ranieri na konferenciji za novinare nakon otkazivanja utakmice u Rimu.

Utakmice su zasada prebačene na nedjelju, ali teško je za povjerovati da će se u manje od 24 sata vrijeme toliko popraviti i da će susreti biti odigrani.

Trenutno drugoplasirani sastav talijanske Serije A, Milan, trebao bi u nedjelju ugostiti momčad Napolija međutim utakmica je još pod znakom pitanja zbog također loših vremenskih uvjeta.

 

Totalsport/Informer.ba