Izdvojeno Nogomet Sport

Zeba: Dogovorio sam sa Željom produženje ugovora

Zajko Zeba, najbolji asistent Premijer lige Bosne i Hercegovine i, prema ocjenama trenera u našoj zemlji, najbolji igrač naše elite i u proljetnom dijelu šampionata nosit će dres sarajevskog Željezničara. Zeba je dogovorio sve uvjete, a sada je ostalo još samo da parafira novu vjernost sa aktuelnim osvajačem Kupa BiH i jesenjim šampionom naše zemlje.

„Sjedio sam sa menadžderom Amarom Osimom, pričali smo i sve dogovorili. Rekao sam svoje uvjete, iz kluba su rekli svoje i obje strane su zadovoljne. U biti, 99 posto ostajem na Grbavici“, rekao je Zeba.

Iz Zebinih riječi moglo se zaključiti da, ipak, postoji mogućnost da Željina desetka promijeni sredinu…

„Ima ponuda, ali klubu nije u cilju da me prodaje. Iskreno, ni meni nije u cilju da pošto-poto idem vani. Dobro nam ide, kako u prvenstvu tako i u Kupu, imamo dobru ekipu, lijepo igramo i onda odlazak u inostranstvo i nije prioritet“, kazao je Zeba.

Željezničar će na proljeće pokušati ono što nije „pošlo za nogom“ niti jednoj ekipi otkako se igra zajednička Premijer liga BiH – osvajanje duplu krune.

„Vjerujem da i na proljeće možemo ponoviti igre kao iz prvog dijela sezone u kojoj smo zaista bili na visini zadatka. Nadam se da će to biti dovoljno za duplu krunu“, naglasio je Zeba.

 

SCsport/Informer.ba