Izdvojeno Nogomet Sport

željezničar i čelik, danas na Grbavici igraju prvi finalni meč

U okviru finala Kupa Bosne i Hercegovine večeras će na Grbavici snage odmjeriti domaći Željezničar i Čelik.

 

Svaka pobjeda je dobra, kaže Osim • Uprava zadovoljna sezonom

Finale Kupa BiH za obje ekipe Željezničar i Čelik prilika je da okončaju sezonu trijumfalno. Željo je u prvenstvu nakon dva domaća poraza ostao daleko od lidera Borca pa bi titula u Kupu saprala sve probleme.

– Nadam se da ćemo protiv Čelika pokazati da su naše posljednje domaće utakmice bile loše zbog spleta nesretnih okolnosti. Znam šta možemo kada igramo dobro, kao što znam i šta ne možemo kada igramo slabo.

Protiv Veleža smo primili dva gola nakon kornera, kao plod naše neozbiljnosti, a ne loše igre. Sada će, nadam se, biti drugačije i ozbiljnije – govori Amar Osim, trener Željezničara.

Osim kaže kako će biti zadovoljan i minimalnom pobjedom.

– Svaka pobjeda je dobra. Nas je teško pobijediti, nakon 0:0 na Grbavici u duelu sa Širokim Brijegom prošli smo dalje. U prvoj utakmici manji je pritisak za obje ekipe, jer znaš da imaš drugi meč, priliku za popravni – kaže menadžer “Plavih”.

Almir Gredić je u ime Predsjedništva Željezničara rekao kako su u klubu zadovoljni dosadašnjim tokom sezone.

– Željezničar je drugi na tabeli i finalist Kupa BiH, situacija je veoma dobra – rekao je nekadašnji kapiten “Plavih”.

Osim: Psovači se neće čuti

Amar Osim kaže kako će dolazak navijača Čelika dobro doći za kompletnu atmosferu, koja je u subotu protiv Veleža bila izuzetno loša.

– Nadam se da će dolazak protivničkih navijača dovesti do toga da naši navijači više pomažu nego odmažu ekipi. Na posljednjoj utakmici slušali smo psovke od kojih se kosa na glavi diže, psuju sve, od sjemena do groba, i to još uz tačna imena članova porodica.

Ne želim pravdati igrače za lošu igru, ali neki dolaze samo da bi psovali, od prve minute počinju vrijeđati. Valjda se ti psovači, koji dolaze zbog nekih drugih stvari, a ne zbog Želje, sada neće čuti, jer će na tribinima biti i Čelikovi navijači. Za ovaj meč potreban nam je svaki glas, svaki aplauz – rekao je trener Želje.

Ulaznice po 5, 10 i 20 KM

U Željezničaru su još jednom objasnili situaciju u vezi s ulaznicama te negirali optužbe Čelika da su postupili nekorektno.

– S Čelikom imamo sporazum za prvenstvene utakmice, a za Kup ne. Cijene će biti kao i obično, 5 KM jug, 10 KM sjever, 20 KM zapad. Za navijače Čelika cijene će biti iste kao i za navijači Želje – rekao je Almir Gredić.

Navodno su iz Čelika odlučili da prekrše sporazum za prvenstvo te se najavljuje da će cijena za “Manijake” u subotu biti 10 KM.

Iz Željezničara će, ukoliko se dogodi da cijena za njihove navijače bude veća od domaćih, uputiti žalbu Nogometnom savezu BiH, jer je u pravilima Saveza navedeno da “cijena ulaznica za navijače gostujućeg tima ne smije prekoračiti cijenu ulaznica istog ili sličnog kvaliteta koje se prodaju navijačima domaćeg tima”.