Izdvojeno Nogomet Sport

Željezničar na Piroti protiv motivisanog domaćina

Travnik je za Željezničar, ako je suditi samo po statistici, jedan od najneugodnijih protivnika u gostima. Frapantno zvuči podatak da su Plavi u 11 odigranih mečeva na Piroti poraženi čak osam puta uz gol-razliku 8 datih i 22 primljena gola.

Uspjeli su tek jednom pobijediti i to 2005. godine (2:0), a samo su još dva puta ovaj grad napuštali neporaženi (2001. i 2009.).

Ipak, ukoliko tim sa Grbavice želi ostati u utrci za najvećim konkurentima, jednostavno ne smije ni razmišljati o porazu, pa čak možda ni o remiju, već samo o pobjedi, što možda spada u domen naučne fantastike.

Naime, Željo ni u svojim najboljim izdanjima nije uspijevao savladati Travničane na Piroti, a svjestan toga je i Amar Osim, kojemu je prvo gostovanje po dolasku na čelo struke u Želji, zapravo, bio Travnik. I tada je poražen…

„Travnik je dosta dobra ekipa, koja ima glavu i rep. Već godinama imaju istog trenera, što je dodatni kvalitet, uigrani su i ne mijenjaju svoj stil igre već sezonama“, rekao je Osim za Oslobođenje, dodavši da bi bilo bezobrazno svesti igru Travničana tek na agresivnost:

„Travnik jeste agresivan, ali tek toliko koliko im to sudije i protivnik dopuste, ali znaju igrati i jako lepršavo“, dodao je Željin strateg, koji ima cilj na Piroti – odigrati normalno?!

“U Travniku želimo imati uslove kao i na ostalim gostujućim terenima, a motiv više će nam biti neugodna tradicija protiv njih“.

 

SCsport/Informer.ba