Izdvojeno Nogomet Sport

Željezničar savladao Čelik sa 2:0

Fudbaleri Željezničara ostvarili su značajnu prednost pred revanš četvrtinala Kupa BiH u Zenici. Plavi su večeras savladali Čelik sa 2:0, a strijelci su bili Adilović i Selimović. Zeničanima će trebati skoro pa čudo, da se osveti Želji za prošlogodišnji poraz u finalu. Koban za Zeničane je bio nekadašnji igrač Zeničana, Eldin Adilović. Željo je na najbolji mogući način najavio veliki derbi protiv Sarajeva.

Od početka je Željo ofanzivno krenuo ka golu Zeničana. Lopta se od prve minute nalazila u kaznenom prostoru Zeničana. U 7. minuti Jamak je pokušao, ali je Avdukić bio na mjestu. Zeba je u nastavku nekoliko puta centrirao, ali su udarci Nyeme i Svrake završili preko gola. U 15. minuti zatresla se mreža gostiju. Sjajnu akciju Zebe i Jamka, zaključio je sa nekih 16 metara bivši golegeter Čelika, a danas Želje, Eldin Adilović. Do kraja prvog dijela, vrijedi izdvojiti pokušaj Nyeme, ali je bio neprecizan.

U nastavku su prvo zaprijetili gosti. Bila je to velika šansa u 56. minuti. Purić je ubacio sa desne strane, nekoga je lopta pogodila, a Gušo na samoj gol liniji u dva navrata spašava čist pogodak. U 61. minuti pokušao je Bogičević, ali je Nurković odbranio. U nastavku je Čelik odigrao kontru, ali Vršajević je bio sebičan, pa Gušo nije imao problema. U 65. minuti bilo je 2:0. Adilović je ubacio, a Selimović natrčao i loptu zabio u suprotni ugao Nurkovićevog gola. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, domaći su bili zadovoljni vodstvom, dok gosti nisu imali snage da postignu željeni pogodak. Vrijedi izdvojiti pokušaj Bogičevića u 83. minuti, te Stupara u 86. kada je propustio priliku da postigne željeni gol za Čelik. Šutirao je pored gola. Sudija Semir Kaplan dobro je obavio svoj posao, a navijači Želju su ispratili svoje ljubimce pjesmom: Hoćemo pobjedu, pobjedu na derbiju.

Željezničar – Čelik 2:0

Stadion Grbavica. Gledalaca: 2.000. Sudija Semir Kaplan. Strijelci: 1-0 – Adilović (15), 2:0 – Selimović (65). Žuti kartoni: Vasilić (Željezničar), Jusić, Šišić, Hećo, Stupar (Čelik).
ŽELJEZNIČAR: Gušo, Čolić, Kvesić, Bogičević, Vasilić, Nyema, Jamak (od 66. Stanić), Svraka, Adilović (od 78. Ramić), Zeba, Selimović (od 66. Bešlija).
ČELIK: Nurković, Brković, Sadiković, Čović, Jusić, Martinović (od 68. Hećo), Purić, Kapetan, Hadžić, Šišić (od 67. Stupar), Vršajević (od 81. Dilaver).

 

SCsport/Informer.ba