Nogomet Sport

Željezničar večeras dočekuje Hajduk

Sudar stogodišnjaka i devedesetogodišnjaka teško bi se mogao nazvati sportskim spektaklom, ali kada se radi o klubovima koji su napunili 100, kao Hajduk, i 90 godina, kao Željezničar, onda je to istinska poslastica.

Željo je lani gostovao u Splitu, a Hajduk uzvraća dolaskom na Grbavicu. Član Predsjedništva kluba Gradimir Gojer rekao je kako očekuje lijepu atmosferu, a Džemal Bisić podsjetio se da je u pretprošloj sezoni upravo nakon meča s Hajdukom Željezničar krenuo u pohod na šampionsku titulu.

Amar Osim vjerovatno će pružiti priliku svim igračima koje ima na raspolaganju, kao i njegov kolega Krasimir Balakov.

Priključili smo i dvojicu mladića iz omladinskog pogona, jer je dosta povrijeđenih igrača. Stalno smo bili pod pritiskom, sada napokon možemo odigrati jednu rasterećenu utakmicu, gdje rezultat neće biti pod imperativom” – rekao je Amar Osim, trener Želje.

Najavljen je dolazak i od 600 do 800 navijača iz Splita, što bi, uz one koji dolaze iz BiH, trebalo značiti da će Hajduk imati više od hiljadu simpatizera na Grbavici.

U Željezničaru kažu kako su učinili sve da osiguraju bezbjednost na stadionu te su uvjereni da incidenata neće biti.

Oproštaj Mulalića, Biščevića i Gredića

Na utakmici protiv Hajduka od dresa Željezničara oprostit će se Edis Mulalić, Almir Gredić i Bulend Biščević.

Fudbaleri koji su u posljednjih petnaestak godina ostavili veliki trag, danas su zaposlenici kluba – Mulalić je trener, Gredić član Predsjedništva, a Biščević direktor marketinga.

Avaz/Informer.ba