Nogomet Sport

Željo danas bez Amara Osima, atmosfera odlična

Na terenu FK Famos u Hrasnici fudbaleri Željezničara jutros su održali posljednji trening pred večerašnju prvu utakmicu Evropske lige u kojoj će na Olimpijskom stadionu «Asim Ferhatović Hase – Koševo» ugostiti  Sheriff iz Tiraspola.

Na relaksirajućem treningu uoči duela sa Moldavcima nije bilo Amara Osima, Željinog šefa stručnog štaba, no atmosfera među igračima bila je fantastična. Sa fudbalerima je radio Osimov asistent Dino Đurbuzović, a Edin Višća i Eldin Adilović malo su se i našalili na račun trenera Sheriffa, Vitalija Rashkevicha.

«Dobro je da njihov trener zna odakle im prijeti najveća opasnost», istakli su Višća i Adilović kroz smijeh  napuštajući teren poslije treninga, aludirajući na sinoćnju izjavu Rashkevicha za naš portal u kojoj je kazao da «Sheriffu prijeti najveća opasnost od Edina Višče, Zajka Zebe i Eldina Adilovića».

Inače, jutrošnji trening za pojedine fudbalere trajao je pola sata, a za neke 15 minuta duže. Nakon uvodnog zagrijavanja Đurbuzović je podijelio fudbalere u tri grupe. Igrali su tzv. «ševe» iz jednog dodira, te odradili istrčavanja sa kondicionim trenerom Damirom Gradaščevićem.

Podsjetimo, meč Željezničar – Sheriff večeras počinje u 20:30 sati.

 

SCsport/Informer.ba