Izdvojeno Nogomet Sport

Željo s Gušom na golu izbacio Leotara

Prvi udarac na gol Plavi su uputili u 12. minutu, probao je Zeba, ali je golman Leotara bio siguran. Isti igrač nekoliko trenutaka kasnije pokušao je uposliti Selimovića, koji ipak kasni za djelić sekunde.

Zeba je probao udarac i u 20. minutu, no opet je bilo bezuspješno.

Sedam minuta kasnije, Stanić je probio lijevu stranu, pokušao uposliti Selimovića, ali je golman Trebinjaca loptu skrenuo u korner.

Selimović je gol Leotara probao ugroziti i u 36. minutu, ali je, nakon ubacivanja Bešlije, glavom loptu poslao pored gola.

Ipak, do kraja prvog dijela, Plavi su došli u vodstvo. Šaraba je u kaznenom prostoru srušio Selimovića, a sudac Terzić, na asistenciju pomoćnika Kuljaninovića, pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Zeba.

Minutu kasnije Terzić je opet mogao pokazati na „kreč“, ali nije. Naime, nakon kornera lopta se odbila do Bešlije kojj hvata volej, a Dreč na gol liniji rukom spašava svoj gol. Terzić je samo odmahnuo rukom.

U finišu prvog dijela Željo je ostao sa igračem manje. Jednu dubinsku loptu u gol je probao pretvoriti Vuković, golman Karić je istračao i van kaznenog prostora igrao rukom, a Terzić ga je posalo u svlačionicu. Na gol je stao veteran Adnan Gušo, a izašao je Bešlija.

Veći dio drugog dijela Željo je, ipak, kontrolisao utakmicu uprkos činjenici da je igrao sa igračem manje, a prvu priliku za goste bilježimo tek u 60. minutu. Aničić je probao iz slobodnjaka, ali iskusni čuvar mreže Plavih nije se dao iznenaditi. Šest minuta kasnije vidjeli smo jedan od najljepših momenata utakmice. Dreč je sa 30 metara uhvatio volej, a Gušo panterski loptu koja išla pod prečku skrenuo u korner. Odluka je pala u 74. minutu. Rezervista Muamer Svraka primio je loptu u kaznenom prostoru gostiju, oslobodio se Miloševića, a potom rutinski matirao Milenkovića. Do kraja susreta vrijedi još spomenuti prečku Stanić, no Milenkovićeva se mreža nije treći put zatresla.

Željezničar – Leotar 2:0
Stadion Grbavica. Gledatelja: 1.500. Sudija: Husein Terzić (Travnik). Strijelci; 1:0 Zeba (44.), 2:0 Svraka (74.). Bogičević, Selimović, Jamak (Željezničar), Zečević, Milošević (Leotar). Crveni karton: Karić (44. minuta)

ŽELJEZNIČAR: Karić, B. Čolić, Kvesić, Gerhardt, Bogičević, Vasilić, Selimović, Zeba (od 72. Svraka), Jamak (od 79. Smajić), Stanić, Bešlija (od 45. Gušo). Trener Amar Osim.
LEOTAR: Milenković, Čorlija (od 56. Souto), Todorović, Milošević, Šaraba, Ratkovica, Marković (od 78. Kokić), Dreč, Vuković, Zečević, Aničić. Trener Bogdan Korak.ž

 

SCsport/Informer.ba