Izdvojeno Nogomet Sport

Željo uvjerljivo savladao Čelik i osvojio Kup BiH

Fudbaleri Željezničara su sjajnom igrom u revanš utakmici Kupa BiH  i pobjedom od 3:0 u Zenici protiv Čelika po četvrti put u historiji kluba osvojili najmasovnije takmičenje naše zemlje.

Ekipa Amara Osima je odigrala sjajnu utakmicu. Zeničani su imali nešto više loptu u svom posjedu, ali je gostujuća ekipa igrala taktički bolje  zrelije i iskoristila je sve šanse. Čelik je u 41. minuti promašio penal, pitanje je šta bi se dešavalo u nastavku utakmice da je Adilović pogodio.

Prvo poluvrijeme je bilo vrlo sadržajno, obje momčadi su igrale otvoreno, stvorile su po nekoliko prilika. Čelik je od prve minute krenuo ofanzivno, ali većih prilika nije imao. U 10. minuti je Eldin Adilović pokušao iz slobodnjaka, ali je njegov udarac završio pred gola.

Dvije minute kasnije  Lazar Popović se odlično izborio za loptu između trojice igrača Čelika i spustio je za Srđana Savića koiji sjajno desnicom pogađa za vodstvo Plavih i veliko slavlje navijača gostujućeg tima.

Čelik je najbolju šansu imao u 41. minuti utakmice. Šehić je oborio Hadžića, a sudija Midhat Arnautović je pokazao na bijelu tačku. Eldin Adilović je šutirao, a lopta je otišla pored gola.

Zajko Zeba je sa dvadesetak metara sjajno izveo slobodan udarac, ali je lopta pogodila prečku. Malo nakon toga gužva u kaznenom prostoru gostiju. Hadžić je oboren, ali je ovog puta sudija Arnautović odlučio ne pokazati na bijelu tačku. Zeba je u 64. minuti imao dobar prodor, ali je sa desetak metara šutirao ravno u golmana Bilobrka.

U 70. minuti je Željezničar riješio sve dileme oko pobjednika. Zeba je sjajno ispratio akciju i završio je za veliko slavlje gostujućih navijača. Samo četiri minute kasnije Željo je zabio i treći pogodak. Akcija je krenula od zebe, sa ivice svog šesnaesterca dugom loptom je uposlio brzonogog  Bešliju, a ovaj je sjajno probio po desnoj strani i nesebično uposlio Srđana Stanića koji treći put trese mrežu Luke Bilobrka.

Nakon trećeg pogotka Želje igra je splasnula, Osim je dao šansu mladim igračima Baljiću, Zolotiću i Ramiću da pokažu šta znaju. Željezničar je na kraju sasvim zasluženo osvojio četvrti trofej pobjednika Kupa, dok igrači Čelika ostaju bez trofeja i nakon 15 godina čekanja.

 

Informer.ba