Izdvojeno Nogomet Sport

Zmajevi jure prvi gol protiv Portugala, Crna Gora se još nada

Večeras će biti poznati svi putnici na EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Nakon prvih susreta baraža jednom nogom na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta su reprezentacije Hrvatske, Republike Irske i Češke, a ko će kao posljednji na EP odlučivat će se u posljednjoj utakmici u kojoj će se sastati Portugal i BiH.

Hrvati i Irci su napravili veliki posao u prvim utakmicama. Kockasti su protutnjali Istanbulom savladavši Tursku sa 3:0, dok su se Irci poigrali u Talinu protiv Estonaca (4:0), tako da će revanš biti samo formalnost.

Nešto neizvjesniji bi trebalo biti u Podgorci, mada će Crnogorcima trebati čudo da sustignu dva gola prednosti Češke, koja je slavila u Pragu sa 2:0. Nakon što saznamo tri putnika, uslijedit će veliki okršaj na Luzu, gdje će BiH tražiti prvi prolaz na veliko takmičenje i to protiv Portugala. Do sada nismo imali sreće, koja nam je mnogo puta okretala leđa. Portugalcima iz tri meča nismo zabili gola, a sada svi vjerujemo da u Lisabonu možemo prekinuti tu tradiciju. Vrijeme je za gol, vrijeme je za EURO. Još jednom, sretno Zmajevi!

Raspored
Hrvatska – Turska (20.05)
Crna Gora – Češka (20.15)
Irska – Estonija (20.45)
Portugal – BiH (22.00)

 

SCsport/Informer.ba