Nogomet Sport Udarno

“Zmajevi” večeras protiv Velsa

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Llaneliju odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Velsa.

Selektoru Safetu Sušiću ovaj meč će poslužiti ka posljednja provjera pred početak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Reprezentativci BiH okupili su se u Llaneliju u ponedjeljak, a jučer su obavili jedini trening uoči utakmice. Selektor Sušić bio je zadovoljan intenzitetom treninga, ali ne i činjenicom da na raspolaganju nije imao sve igrače. Naime, treniralo je 15 igrača, jer je zbog povrede dolazak otkazao Zvjezdan Misimović, dok su kasnili Salihović, Zahirović i Vranješ.

Edin Džeko se također žalio na povredu, ali je izdržao kompletan trening i očekuje se da nastupiti večeras.

Najvažnije je da su igrači zdravi, jedino Džeko ima mali problem, ali vjerovatno će igrati. Neću riskirati ako vidim da ima i najmanji problem. Hoću da ga imam spremnog za Lihtenštajn. Svi oni koji budu igrali, pogotovo oni koji budu dobro odigrali imaju velike šanse da igraju protiv Lihtenštajna i mislim da im ne treba veći motiv od toga“, kazao je Sušić.

Ljekari  Reuf Karabeg te Ismar Hadžibajrić i Radomir Ćosović nakon treninga su nastavili s tretmanom sistematske terapije Edina Džeke, koji će, prema njihovim procjenama, biti spreman za susret.

Utakmica na stadionu “Parc Y Scarlets” u Llaneliju počinje u 20.45 sati

Informer.ba