Nogomet Sport

Žrijeb osmine finala: Real Madrid protiv Manchester Uniteda, Milan protiv Barcelone

U švicarskom Nyonu danas su izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka.

Sastaju se:

Galatasaray (Tur) – Schalke (Njem)
Celtic (Škotska) – Juventus (Ita)
Arsenal (Eng) – Bayern München (Njem)
Šahtar (Ukr) – Borussia Dortmund (Njem)
AC Milan (Ita) – Barcelona (Špa)
Real Madrid (Špa) – Manchester United (Eng)
Valencia (Špa) – Paris St.Germain (Fra)
Porto (Por) – Malaga (Špa)

Najzvučnije dvoboje igrat će dva najbolja španska kluba. Real Madrid sudarit će se s Manchester Unitedom, a povratničku utakmicu na Old Traffordu odigrat će nekadašnja zvijezda crvenih đavola Cristiano Ronaldo.

Drugi spektakl očekuje se od Milana i Barcelone, koji će se naći drugu sezonu zaredom. U četvrtfinalu prošle sezone Katalonci su izbacili Italijane. Nakon 0:0 u Milanu, na Camp Nou je Barcelona slavila pobjedu 3:1 zahvaljujući dva pogotka koja je postigao Messi te Iniesta.

Prošle sezone smo se sastali dva puta. u grupnoj fazi i u četvrtfinalu. Navikli smo se da igramo na Camp Nou“, rekao je sportski direktor Milana Umberto Gandini.

Svi smo uz njihovog trenera Tita Vilanovu i njegovu porodicu. Želimo mu sve najbolje, da operacija uspije i nadamo se da će biti na klupi protiv nas. Što se tiče naših šansi, mi napredujemo i siguran sam da ćemo do februara biti još bolji nego što smo to sada. Suočoit ćemo se sa perfektnim timom, mašinom, iako su i oni ove sezone imali nešto više problema u grupnoj fazi nego inače. Dobili smo najtežu moguću prepreku, ali se nadamo da je možemo preskočiti”, rekao je Gandini.

Prvi mečevi osmine finala na rasporedu su 12. i 13., odnosno 19. i 20. februara, dok su revanš mečevi 5. i 6., odnosno 12. i 13 marta.

Finale Lige prvaka bit će odigrano na Wembleyju 25. maja iduće godine.

Oslobođenje/Informer.ba