Izdvojeno Nogomet Sport

Zvjezdan Misimović se iz Rusije vraća u Bundesligu?

Naš nogometni reprezentativac Zvjezdan Misimović mogao bi se vratiti u Bundesligu nakon okončanja sezone u Rusiji do čijeg kraja su ostala još četiri kola.

Jedan od najboljih naših nogometaša igračku kvalitetu je dokazao u Bundesligi, pa je nekoliko klubova bilo zainteresovano za njegove usluge, ali je prije nepune dvije godine iz šampionskog Wolfsburga odlučio otići u turski Galatasaray.

U Istanbulu nije prošao onako kako je očekivao zbog neslaganja sa tadašnjim trenerom Georgeom Hagijem, pa se odlučio na odlazak u Moskvu u redove slavnog Dinama. Iako u Dinamu ima znatno bolji status nego u Galatasarayu, ni to, ipak, nije ono što bi zadovoljilo našeg asa.

Kako se bliži kraj sezone u ruskoj nogometnoj ligi sve češće se pominju priče o eventualnom Misimovićevom povratku u Bundesligu. Kao klub koji bi ga rado vidio u svojim redovima spominje se berlinska Hertha.

Ekipa iz glavnog grada Njemačke nije najbolje krenula u novu sezonu, a jedan od razloga je i taj što u ekipi nemaju klasičnog playmakera koji zna na pravo vrijeme uposliti napadače, pa bi Misimović trebao biti taj koji bi pokrenuo Herthu ka vrhu tabele.

Ugovor Misimovića sa Dinamom veže do juna 2014. godine, ali bi ga Dinamo mogao pustiti i ranije ukoliko neko plati odštetu u iznosu od oko 6 miliona eura. Prema informacijama iz Njemačke Hertha ne bi žalila taj novac, pa bi Misimović već od januara mogao nositi plavo-bijeli dres berlinskog sastava.

 

Totalsport/Informer.ba