Techno

Dva nova PlayBooka u 2012, BlackBerry10 tek u septembru?

“Procurile” su prve informacije o planovima RIM-a (Research in Motion) za 2012. godinu. Pomalo iznenađujuće, u centru pažnje biće dva nova BlackBerry PlayBook tableta.

Što se tiče telefona, poznato je od ranije da je BlackBerry 10 slajder “Milan” otkazan, ali sada se nagađa da će se ipak “ponovo roditi“. Prvi BlackBerry 10 uređaj izgleda da će biti promovisan nešto kasnije nego što se očekivalo (govorilo se o maju), tako da ne bi bilo iznenađenje da ga uopšte ne bude tokom 2012. Još uvek nije sigurno šta može da se očekuje od ostalih očekivanih BlackBerry 10 uređaja. Treba očekivati bar dva “Curve” modela, ali su oni namIJenjeni za tržišta Azije i Afrike.

Trenutno, spekulacije šta možemo da se očekuje od RIM-a izgledaju ovako:

– 10″ PlayBook pojaviće se u decembru 2012 i to sa LTE podrškom
– 7″ PlayBook pojaviće se u aprilu 2012. i imaće 3G + (ali ne i LTE zbog limita čipseta)
– Prvi BlackBerry 10 telefon 10 pojaviće se u septembru 2012. godine
– Playbook OS 2.0 planiran je za kraj februara 2012.
– Mobile Fusion kreće u aprilu 2012.
– Playbook Admin servis kreće na leto 2012.
– Dva nova Curve modela su planirana, ali jedan samo sa 2G podrškom.

Mnogi su se nadali da će videti najavu BlackBerry 10 uređaja na sajmu u maju. Definitivno ćemo vidJeti nešto, ali ako je vijerovati “dobro obaviještenim izvorima” to bi moglo da bude na sličan način kao i kod promocije prvog PlayBooka (iza stakla). Vijerovatnije je da ćemo vidjeti samo sedmoinčni PlayBook s sa OS 2.0.

Ali, RIM nas je naučio da je sve podložno promjenama. Kašnjenje je do sada objašnjeno zbog problema sa Qualcommovim LTE čipsetom. Ostaje da se nadamo da će puštanje PlayBook OS-a 2.0 i nastavak osvajanja tržišta od strane BlackBerry 7 uređaja biti dovoljno da zadrži BlackBerry u životu do kraja 2012, kada se nadamo da će čekanje na BlackBerry 10 svima biti nagrađeno.

Yahoo News/Informer.ba