Techno Udarno

Facebook pokrenuo Messenger: Da li će zamijeniti SMS poruke?

Fscebook je predstavio novu aplikaciju nazvanu Messenger, a radi se o aplikaciji dostupnoj na iPhoneu i na android telefonima koja bi mogla zamijeniti standardne SMS poruke.

Aplikacija je zasad dostupna samo u SAD-u.

Facebook Messenger omogućava korisnicima da se dopisuju s prijateljima bez da koriste standardne SMS poruke mobilnih operatera. Poruka se može poslati jednom prijatelju ili grupi prijatelja koji se nalaze u kontaktima mobilnog uređaja bez obzira na to koriste li oni navedenu aplikaciju ili ne jer se poruka šalje na broj mobilnog uređaja a ne košta ništa. Također, aplikacija omogućuje lociranje korisnika i pronalaženje prijatelja.

Facebook pokrenuo Messenger: Hoće li zamijeniti SMS poruke?

Screenshot: Facebook

Facebook Messenger posljednja je prijetnja standardnim SMS porukama koje donose veliku zaradu mobilnim operaterima, pišu neki strani IT portali.

PCmag.com javlja kako je aplikacija brzo došla na vrh top liste besplatnih downloada na iTunesu. Prema njima, aplikacija je najsličnija BlackBerry Messengeru koja omogućuje korisnicima BlackBerryja da komuniciraju međusobno.

Portal InformationWeek.com pozabavio se danas Messengerom te objavio pet razloga zašto nam to ne treba:

1. Suvišan je jer na iPhoneu i android uređajima postoji aplikacija Facebook, preko koje se vrlo jednostavno može također kontaktirati Facebook prijatelj, putem chata ili dosadašnjih poruka.

2. Uznemirujuće je: svaka zaposlena osoba zna kako je to kad usred radnog dana netko od prijatelja kojem je dosadno, pošalje neočekivanu bezveznu poruku

3. Ugrožava socijalni život

4. Većina korisnika već ima profile na svim postojećim Messengerima i sličnim aplikacijama, od chata, live messengera do Yahoo Messengera, itd…..

5. Najvažnije: Facebook računi postali su glavna meta online i offline lopova, i hakiranje Facebook računa postalo je vrlo lagano, prenosi Index.hr

 

Informer.ba