Techno

Google + danas ima 10, a do nedjelje već 20 miliona korisnika

Google plus u nedjelju 10. jula imao je 7,3 miliona korisnika. Danas ih je preko deset miliona, a sljedećeg vikenda bit će ih preko 20 miliona, tvrdi analitičar Paul Allen, internet analitičar, osnivač stranice Ancestry.com i izvršni direktor kompanije FamilyLink

Google je odlučio dozirano puštati korisnike na svoju društvenu mrežu Google plus. Unutra se može samo putem pozivnice koju vam neko pošalje. „Invitation button“ u neprekidnom je pogonu od nedjelje, a ukoliko ga Google ne bude gasio do sljedećeg vikenda pretpostavlja se kako će društvena mreža Google plus u nedjelju dosegnuti 20 miliona korisnika.

Broj korisnika toliko raste da mi je izazovno pratiti ga“, ističe Allen.

Deset miliona, ili dvadeset miliona korisnika ogromne su brojke, ali one su u prvom redu rezultat snažnog Googleovog branda. Što god ta kompanija predstavila, korisnici će isprobati.

Krajnji cilj je Facebook, a on ima 700 miliona korisnika, od kojih se polovica prijavljuje svakodnevno. Teško će Google plus do te brojke.

I dok jedan dio stručnjaka smatra kako je Google debelo zakasnio s društvenom mrežom, Allen tvrdi suprotno. On smatra kako u svijetu postoji potreba za još jednim društvenim medijem.

Google i Facebook veliki su konkurenti na „online tržištu“. Facebook je jedina kompanija koja Googleovu poziciju ozbiljno može ugroziti i u nekim segmentima ugrožava.

 

Profitiraj.hr/Informer.ba